چرا وای فای رایگان خطرناک است؟

همواره به کاربرانی که از وای فای عمومی با ضریب امنیت پایین و ریسک های بسیار استفاده می‌کنند توصیه می شود احتیاط کرده و سعی کنند از شبکه هایی که دارای کلمه عبور اختصاصی هستند، استفاده کنند.

امروزه امکان استفاده از اینترنت وای‌فای و بی‌سیم در هر مکانی ایجاد شده و بعضی از رستوران‌ها، هتل‌ها، کافی‌شاپ‌ها و فرودگاه‌ها مجهز به این فناوری هستند و به مشتریان خود اینترنت رایگان ارائه می‌دهند. اما یک خطر بزرگ وای فای‌های عمومی برای کاربران این است که اطلاعاتی که فرد رد و بدل می‌کند، برای تمام کسانی که از آن استفاده می‌کنند، قابل مشاهده باشد.

این سیستم هرچند بسیار سودمند بوده و فواید زیادی از جمله اتصال به اینترنت در هر لحظه و مکان در آن نامحدود است، اما چون سیستمی عمومی و همگانی است و تمامی کاربران از یک نام کاربری و رمز عبور استفاده می‌کنند، ناخودآگاه کاربران را به سمت ناامنی در آن مکان پیش می‌برد و افزایش کلابرداری‌های مختلف را در پی خواهد داشت و زمینه ارتکاب جرم و سوءاستفاده برخی از سودجویان فضای سایبری را فراهم آورده است. آنها می‌توانند به تمامی اطلاعات ارسالی شما دسترسی داشته باشند.

به همین دلیل کارشناسان در این زمینه به کاربران توصیه می کنند درصورتی که می خواهند در همه جا دسترسی به اینترنت داشته باشند و از خدمات آن بهره مند شوند بهترین راهکار این است که از اپراتور مخابراتی مربوطه سیم کارت خود بسته های اینترنتی با حجم و زمان مورد نیاز خود را تهیه و خریداری کنند.

به این ترتیب علاوه بر عدم نیاز به اتصال به وای فای اماکن عمومی با ضریب امنیتی پایین، در هر مکانی که خواستند به اینترنت متصل شده و به انجام کارهای مورد نظر خود بپردازند. مسئولان در این زمینه طی سال ها توصیه کرده اند کاربران مراقب باشند که رایگان بودن برخی سرویس ها در فضای مجازی آنها را فریب ندهند چون ممکن است دامی از سوی مجرمان سایبری باشد، پس هنگام مواجهه با این سرویس‌ها هوشیار باشند و اطلاعات مهم و حساس را در معرض سرقت قرار ندهند.

آنها تأکید می کنند  قبل از اتصال به وای فای عمومی کاربران حتما اطمینان حاصل کنند که تمام گزینه های مربوط به اشتراک گذاری  را در تنظیمات تبلت، رایانه و گوشی هوشمند خود انجام داده باشند و چنانچه با هرگونه پیش‌شرط در استفاده از وای‌فای عمومی مواجه شدن، حتماً با دقت آن را مطالعه و از پذیرش عجولانه آن خودداری کنند.

مراحل محافظت در استفاده از وای‌فای عمومی

قابلیت دسترسی به اینترنت در مکان‌های متعدد، امکان ارتباط و دورکاری (اشتغال از راه دور) را فراهم آورده است، هر چند اتصال به شبکه‌های عمومی به امنیت و سهولت وای‌فای خانگی نیست. به‌دلیل عدم شناخت از هویت ایجادکننده وای‌فای عمومی و عدم آگاهی از هویت کاربران مشترک، این‌گونه از اتصالات، ضریب امنیتی پایین‌تری نسبت به نوع خانگی آن دارد.

برای امنیت سایبری، پلیس فتا نیز به مواردی اشاره کرد که رعایت آنها ضروری است. به خاطر داشته باشید امنیت در وای‌فای عمومی وجود ندارد، خطر تهدیدات بالقوه از دو ناحیه (صاحب شبکه و کاربران متصل) در کمین است، بنابراین تا جای ممکن از کمترین تعداد وای‌فای عمومی استفاده کنید یعنی به اتصالات قبلی بسنده کنید.

با استفاده از پروتکل HTTPS به‌هنگام وب‌گردی، خود را در برابر سرقت اطلاعات و رصد ترافیک تبادلی بین خود و سرور اصلی ایمن کنید و هرگز از طریق پروتکل HTTP وارد هیچ سایتی نشوید. همچنین حتی در صفحات معتبر، از وارد کردن اطلاعات شخصی خود مانند آدرس منزل، ایمیل، شماره تماس، گذرواژه و شماره کارت بانکی در بستر وای فای‌عمومی خودداری کنید.

قبل از اتصال به  وای فای عمومی از مسدود کردن تمامی گزینه‌های مربوط به “اشتراک‌گذاری (file sharing)” در تنظیمات تبلت، رایانه و گوشی هوشمند خود مطمئن شوید. در صورت وجود هرگونه پیش‌شرط در استفاده از وای‌فای عمومی، حتماً با هوشیاری مطالعه و از پذیرش عجولانه آن خودداری کنید. گاهی به محض برقراری اتصال، پیغام نصب یک یا چندین نرم افزار(اپلیکشین) روی گوشی مشاهده می‌شود اما تحت هیچ عنوان آن‌ها را نصب نکنید.

همچنین می‌توانید هنگام اتصال به اینترنت وای‌فای، از وی‌پی‌ان استفاده کنید، زیرا وی‌پی‌ان قادر به کدگذاری اطلاعات تبادلی بین دستگاه و سرور بوده و از سرقت ترافیکی جلوگیری می‌کند. هرچند بهترین روش جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از وای‌فای عمومی، استفاده نکردن از آن است. بنابراین اگر به نقاط دورافتاده می‌روید، قبلاً اطلاعات مورد نیاز خود را دانلود کنید و در صورت اجبار فقط از اینترنت سیم‌کارت استفاده کنید.

گفتنی است سال گذشته سرپرست پلیس فتا ایلام کرده بود که در استان ایلام مخصوصا مرکز استان تعدادی از اصناف و بازاریان و صاحبان شرکت های خصوصی و… برای تبلیغ کسب و کار خود و همچنین جذب بیشتر مشتریان، وای فای رایگان را در اختیار آنان قرار می‌دهند که در صورت وقوع جرم و پیگیری قضایی، صاحب مغازه متهم است و باید جوابگوی مقامات قضائی و پلیس فتا باشد.

بنابراین از سوی این مقام مسئول پیشنهاد شد اصناف و بازاریان و تمام ارائه کنندگان وای فای رایگان، مشخصات سجلی کامل افرادی که وای فای را در اختیار آنان قرار می دهند، با ذکر تاریخ و ساعت استفاده به صورت دقیق یادداشت کنند تا در صورت نیاز به پلیس فتا ارائه دهند.

/ایسنا

امتیاز دهید

تگ ها:

نظر دهید

پاسخ دهید

چهارده − یازده =

دنبال‌ چی
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0