جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بیشترین نفوذ بدافزار موبایلی در جهان متعلق به ایران است

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله هاروارد بیزینس منتشر شده، بیشترین میزان نفوذ بدافزارها در تلفن‌های همراه جهان متعلق به ایران است و بیش از ۳۰ درصد از گوشی‌های تلفن همراه در ایران به بدافزار آلوده هستند. بر همین اساس، کارشناسان امنیت سایبری بارها هشدار داده‌اند که گسترش فیلترشکن‌ها مخصوصا در گوشی‌های تلفن همراه، عامل شیوع بالای بدافزارها در ایران است. به گزارش یورونیوز، مجرمان سایبری همیشه راه‌های تازه‌ای برای نفوذ به سیستم‌ها، دسترسی به داده‌ها و کاشت بدافزارهای تروجان‌ را پیدا می‌کنند.

با این اوصاف، آیا باز هم کشورهای مختلف در سرتاسر جهان می‌توانند پا به پای آنها پیش بروند؟ به عبارت دیگر، سبک‌‌شناسی امنیت سایبری مدام و به سرعت در حال تحول است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۳ میلادی در مجله هاروارد بیزینس چاپ شد، نشان می‌دهد که نفوذ به حفره‌های امنیتی داده‌های دیجیتال در آمریکا به بالاترین سقف تاریخی خود رسیده و در سه فصل اول از سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن با ۲۰ درصد رشد مواجه بوده است. این شرایط برای سراسر جهان نیز مشابه بوده است، اما رخنه‌های سایبری به‌طور ویژه بر کشورهایی همچون بریتانیا، استرالیا و کانادا متمرکز بوده است. در خاورمیانه، فعالیت باج‌افزاری در همین بازه زمانی ۷۷‌درصد افزایش یافت. این موارد تنها اشاره کوچکی به چشم‌انداز متغیر امنیت سایبری و سطح تهدیدات مبتلابه در کشورهای جهان است. در کنار تاثیر انسانی جرایم سایبری، خسارت‌های مالی آن نیز قابل‌توجه هستند. دولت‌ها برای حفاظت بیشتر از داده‌ها و زیرساخت‌های خود سعی می‌کنند قوانین و سیاست‌های جدیدی وضع کنند. همچنین سازوکارهایی را پیش‌بینی کرده‌اند که از طریق آنها بتوان تخلفات سایبری را گزارش کرد و کارگروه‌هایی را در سطح ملی برای مقابله با این جرایم ایجاد کرده‌اند. اما کدام کشور در بحث امنیت سایبری پیشتاز است و کدام یک از کشورها نتوانسته‌اند از شهروندان و زیرساخت‌های ملی خود حفاظت کنند؟

پنج کشور برتر در زمینه امنیت سایبری

آمریکا: ایالات‌متحده آمریکا به‌طور سنتی در حوزه امنیت سایبری پیشگام بوده و هنوز هم پیشتاز است. با این حال در سال‌های اخیر با چالش‌های بزرگی همچون رخنه به داده‌های املاک و مستغلات در سال ۲۰۲۳ و انتشار ۱.۵میلیارد از جزئیات مالی مردم از جمله افراد مشهور مواجه بوده است. کما اینکه دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در مارس ۲۰۲۳، راهبرد جدید امنیت ملی این کشور در حوزه سایبری را برای کمک به حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی آن رونمایی کرد.

دانمارک: کشور دانمارک به‌طور کلی از نظر امنیت سایبری حائز امتیاز بسیار بالایی است. با این حال، این کشور اسکاندیناویایی نیاز به هوشیاری بیشتری دارد. با وجود اینکه دانمارک توانسته است در شاخص جهانی امنیت سایبری اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) امتیاز بالای (۹۲.۶) کسب کند، اما در ماه نوامبر ۲۰۲۳ هکرهای روسی به ۲۲ شرکت برق دانمارکی حمله کردند و باعث شدند تا دانمارک بزرگ‌ترین حمله سایبری خود را تجربه کند.

بریتانیا: بریتانیا از بین ۱۹۴ کشور جهان، با کسب رتبه پنجم در شاخص جهانی رتبه‌بندی امنیت سایبری، یکی از امن‌ترین کشورها در این حوزه است، اما تهدیدها علیه این کشور کم نیستند. تام توگندات، کارگزار دولت بریتانیا در امور امنیتی گفت: «به عنوان بخشی از راهبرد امنیت سایبری سال ۲۰۲۲، دولت بریتانیا یک مرکز اطلاعات سایبری تحت عنوان مرکز هماهنگی سایبری راه‌اندازی کرد.»

لهستان: و اما رتبه اول در حوزه امنیت سایبری به لهستان می‌رسد. بر اساس شاخص ملی امنیت سایبری، لهستان در حال حاضر به دلیل آمادگی برای جلوگیری و مدیریت تهدیدات سایبری در رتبه اول قرار دارد. بر اساس گزارش‌ها، بخش بزرگی از این موفقیت به دلیل راهبرد امنیت سایبری لهستان است که کارزارهای هماهنگ برای افزایش آگاهی عمومی و آموزش مردم در مورد تهدیدات را شامل می‌شود.

عربستان سعودی: شاخص جهانی امنیت سایبری ITU، عربستان سعودی را در رتبه دوم و در کنار بریتانیا قرار داده است. به گفته شیلپی هاندا، معاون مدیر تحقیقات ITU، عربستان سعودی گام‌های مهمی در تقویت زیرساخت‌های امنیت سایبری خود برداشته است. در سال گذشته میلادی، پادشاهی عربستان ۱.۲میلیارد دلار برای آموزش امنیت سایبری به جوانان اختصاص داد تا با تهدیدات آینده مقابله کنند.

ضعیف‌ترین کشورها

نامیبیا: فقدان مقررات و زیرساخت‌های امنیت سایبری، شهروندان و زیرساخت‌های نامیبیا را در برابر عوامل مخرب آسیب‌پذیر کرده است. کمال تور، سرپرست برنامه‌های جرایم سایبری در آفریقا، برای سازمان ملل گزارش می‌دهد که نامیبیا در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۴۰ درصدی حملات سایبری مواجه بوده است. پیا موشلنگا، وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات این کشور اواخر سال ۲۰۲۳ خواستار حفاظت بیشتر از امنیت شبکه و داده شد.

تاجیکستان: وقتی صحبت از امنیت سایبری به میان می‌آید، آسیای مرکزی وضعیت خوبی ندارد. وب‌سایت Comparitch در سال ۲۰۲۱ در مطالعه‌ خود ۶۰ کشور را بر اساس ۱۵ معیار مورد مقایسه قرار داد. بر اساس یافته‌های به دست آمده، کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان در زمره آسیب‌پذیرترین کشورها در مواجهه با استخراج‌کنندگان رمزارز هستند. ۴۰ درصد از رایانه‌ها در تاجیکستان دست‌کم یک حمله بدافزاری را تجربه کرده‌اند.

چین: چین در شاخص جهانی امنیت سایبری ITU از بین ۱۹۴ کشور جهان، حائز رتبه ۳۳ و در شاخص ملی امنیت سایبری حائز رتبه ۱۵ شده است. با این حال، طبق مطالعه وب‌سایت Comparitech، حدود ۱۴ درصد از تلفن‌های همراه در چین به بدافزار آلوده هستند.

بنگلادش: بنگلادش به معضل امنیت سایبری خود اذعان دارد. این کشور در مطالعه Comparitech در رتبه یکی مانده به آخر قرار دارد که نشان می‌دهد ۱۷ درصد تلفن‌های همراه این کشور به بدافزار آلوده شده‌اند. در یک فقره رخنه سایبری به سرور کارت‌های هویت ملی شهروندان در اکتبر ۲۰۲۳، اطلاعات شخصی ۵ میلیون شهروند بنگلادشی در تلگرام به اشتراک گذاشته شد.

ایران: مطالعه Comparitech نشان می‌دهد که بیشترین میزان نفوذ بدافزارها در تلفن‌های همراه جهان متعلق به ایران است. بر این اساس، بیش از ۳۰ درصد از موبایل‌های ایران به بدافزار آلوده هستند.

/دنیای اقتصاد

 

امتیاز دهید

تگ ها:

نظر دهید

پاسخ دهید

3 × 3 =

دنبال‌ چی
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0