در روزهای اخیر با انتشار تصویری از نقشه ماهوارههای استارلینک در سراسر جهان، ادعاهایی مبنی بر دسترسی برخی کاربران ایرانی به استارلینک در شبکههای اجتماعی مطرح میشود و برخی حتی تصاویری از ماهوارههای استارلینک با منظره برج میلاد منتشر کردهاند.
با انتشار تصویری از گستردگی دیشهای ماهوارهای استارلینک در کشور، واکنشها به آن در شبکههای اجتماعی آغاز شده است.
وحید فرید، کارشناس امنیت سایبری، در صفحه شخصی خود در ایکس (توییتر) نوشت:« این موضوع که در حال حاضر استارلینک چقدر در ایران فعال است و یا چگونه فعال است، به نظرم سوال فرعی است. اصل داستان این است که حکومت با فیلترینگ گسترده اعتماد عمومی به سرویسهای داخلی رو به طور کامل تخریب کرده است. شخصا فکر نمیکنم کاهش فیلترینگ تاثیری در اعتمادسازی مجدد داشته باشد، این بازی دیگر از دست خارج شده است.»
او در ادامه این رشته توییت نوشت:« با گذشت زمان هر روز استارلینک و سرویسهای مشابه که حتما در آینده ارائه میشوند تسلط حاکمیت روی اینترنت و سرویسهای آنلاین رو کمتر و کمتر میکند و راه گریزی هم ندارد مگر به طریقی علاوه بر حذف کامل فیلترینگ، تضمینی فراقانونی داده بشود که مجددا مسیر تنفس مردم و کسب و کارها مسدود نمیشود.»
محمد کشوری، کارشناس فناوری اطلاعات، نیز به انتشار این عکس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) واکنش نشان داد؛ کشور در رشته توییتی نوشت:« در این موضوع که استارلینک مهم است، بحثی نیست، اما این چیزی که دارد به عنوان نقشه «استارلینکهای فعال در ایران» منتشر میشود، حسب بررسی من، نقشه «ماهوارههای» استارلینک است که در لحظه از آسمان ایران عبور میکنند و نه گیرنده آنها. دقت کنید تا الان بیش از ٦٠٠٠ ماهواره استارلینک در مدار قرار داده شده است.»
میلاد نوری، کارشناس نرمافزار، نیز به این موضوع واکنش نشان داده است؛ نوری طی پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت:«حالا درست است که بحث استارلینک در شبکههای اجتماعی داغ شده است. اما حواستان باشد از هول حلیم تو دیگ نیفتید. هر موضوعی که داغ میشود، کلاهبردارها روی آن سوار میشوند. مراقب پولتون و جیبتون باشید.»