جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دومین خروج بزرگ بنیانگذاران استارت‌آپی ایران رقم می‌خورد؟

در نیمه هفته گذشته خبر خرید دیجی‌‌‌کالا توسط همراه اول در شبکه‌‌‌های اجتماعی دست به دست شد و واکنش‌‌‌های مختلفی را هم در پی داشت. در برخی از این گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها حتی مطرح شد که همراه اول به زودی با خرید سهام سرآوا و بنیان‌گذاران دیجی‌‌‌کالا، به بزرگ‌ترین سهامدار این غول تجارت الکترونیکی کشور تبدیل می‌شود. با این همه آنچه واضح بود، عدم‌قطعیت و نهایی نشدن فرآیند این واگذاری سهام بود.

پیگیری‌‌‌های خبرنگار از روابط عمومی همراه اول نشان می‌دهد که مذاکراتی برای خرید بخشی از سهام دیجی‌‌‌کالا توسط حرکت اول – به عنوان بازوی سرمایه‌گذاری همراه اول- در جریان است، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده. روابط عمومی دیجی‌‌‌کالا هم درباره این موضوع به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد که این مذاکرات تنها مربوط به یک راند جذب سرمایه از سوی «حرکت اول» برای دیجی‌‌‌کالا بوده است و فعلا در حد مذاکره باقی مانده و نتیجه‌‌‌ای در پی نداشته است. در نهایت انتشار پستی از سوی حمید محمدی، هم‌‌‌بنیان‌گذار و رئیس هیات‌مدیره گروه دیجی‌‌‌کالا، در شبکه اجتماعی ایکس، به این شایعات خاتمه داد. او در این پست نوشت: «ما در ماه‌‌‌های گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه در دیجی‌‌‌کالا داشته‌‌‌ایم که یکی از این شرکت‌ها حرکت اول (شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول) بوده. هیچ یک از این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده. مثل همیشه اخبار جذب سرمایه را به اطلاع عموم و همکاران‌‌‌مان خواهیم رساند.»

در ادامه همراه اول هم طی نامه‌‌‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که مذاکرات با دیجی‌‌‌کالا در جریان است و هنوز قراردادی منعقد نشده. در این نامه آمده است: «مذاکراتی در قالب سرمایه‌گذاری برای ورود یکی از شرکت‌های فرعی همراه اول (شرکت کسب‌وکارهای نوپای حرکت اول) به دیجی‌‌‌کالا در جریان است که تاکنون نتیجه نهایی حاصل نگردیده و قراردادی نیز منعقد نگردیده است.» در این نامه مدیرعامل همراه اول خطاب به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار، تاکید کرد: «پیرو شایعات مطرح‌شده در فضای مجازی در خصوص خرید سهام گروه تجارت الکترونیک دیجی‌‌‌کالا و همچنین پیگیری‌‌‌های آن سازمان محترم در این خصوص، به استحضار سهامداران محترم می‌‌‌رساند مذاکراتی در قالب سرمایه‌گذاری برای ورود یکی از شرکت‌های فرعی همراه اول (شرکت کسب‌وکارهای نوپای حرکت اول) به دیجی‌‌‌کالا در جریان است و موضوع در حال مذاکره است که تاکنون نتیجه نهایی حاصل نگردیده و قراردادی نیز منعقد نگردیده است.» در پایان این نامه آمده است: «لازم به توضیح است به محض رسیدن نتیجه و انعقاد قرارداد در این خصوص مطابق ماده ۱۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت‌شده نزد سازمان بورس، موضوع از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران خواهد رسید.»

در حال حاضر سعید و حمید محمدی ۳۲.۳۶‌درصد از سهام دیجی‌‌‌کالا را در اختیار دارند و سهم سرآوا ۲۵.۰۳‌درصد است و باقی ساختار سهامداری گروه تجارت الکترونیک دیجی‌‌‌کالا عبارت است از: ۳۲.۶۷‌درصد متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی (شرکت اینترنشنال اینترنت اینوستمنت کورپورتیو یا IIIC)، ۲.۹‌درصد متعلق به مدیران و کارکنان کلیدی دیجی‌‌‌کالا و ۷.۰۴درصد متعلق به سایر شرکت‌های سهامدار. با این اوصاف در صورت نهایی شدن مذاکرات با حرکت اول، بازوی سرمایه‌گذاری همراه اول با خرید سهام بنیان‌گذاران و سرآوا، با مجموع ۵۷.۳۹‌درصد به سهامدار عمده دیجی‌‌‌کالا تبدیل خواهد شد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، دیجی‌‌‌کالا سومین شرکتی خواهد بود که سرآوا از جدول سهامداری آن خارج شده است. پیش از این سرآوا از ساختار سهامداری استارت‌آپ‌‌‌های جاجیگا و نوار هم خارج شده بود. این در حالی است که در صورت نهایی شدن مذاکرات حرکت اول و دیجی‌‌‌کالا، خروج بنیان‌گذاران دیجی‌‌‌کالا از ساختار سهامداری این شرکت، پس از خروج بنیان‌گذار تپسی، به دومین خروج موفق بنیان‌گذاران از فهرست سهامداران شرکت خود تبدیل خواهد شد.

بیش از چهار سال است که دیجی‌‌‌کالا تلاش می‌کند تا سهام خود را در فرابورس عرضه کند و هنوز در این مسیر موفق نشده است. با این اوصاف اگر خروج بنیان‌گذاران دیجی‌‌‌کالا نهایی شود، نشان می‌دهد که احتمالا سعید و حمید محمدی ترجیح داده‌‌‌اند این مسیر را به جای مسیر پرچالش ورود به بورس دنبال کنند.

/دنیای‌اقتصاد

امتیاز دهید

تگ ها:

نظر دهید

پاسخ دهید

4 × سه =

دنبال‌ چی
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0