همین چند هفته پیش بود که روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در واکنشی به ماجراهای تعلیق، پلمب و فیلتر چند استارتآپ به خاطر مساله حجاب، پیشنهاد داد با حمایت و پشتیبانی از جریانهای اصیل و معتقد فرهنگی و انقلابی کشور باید برای این شرکتهای استارتآپی رقبای قوی ساخته شود. اما حالا در تازهترین اظهارنظر در این زمینه مدیر مسوول کیهان در یادداشت روز این روزنامه خواستار سلب مدیریت از استارتآپها شده است.
هرچند این اظهارات روحالله دهقانی فیروزآبادی با واکنش انتقادی تندی از سوی مدیران کسبوکارهای نوپای کشور مواجه شد، اما حالا در تازهترین اظهارنظر در این زمینه مدیر مسوول کیهان در یادداشت روز این روزنامه خواستار سلب مدیریت از استارتآپها شده و نوشته است: «سکوهای مجازی مانند اسنپ، دیجیکالا، تپسی، طاقچه، دیوار، فیلیمو، آپارات و… به دولت موازی تبدیل شدهاند قانونگریزی، تخلفات پیدرپی و همراهی با دشمنان از دایره تعریف شده فعالیت آنهاست.» حسین شریعتمداری در ادامه این سوال را مطرح کرده که: «اگر وجود پلتفرمهای خدمترسان ضروری است، چرا از سکوهای قانونگریز سلب مسوولیت نمیشود و مدیریت آنها به افراد صاحب صلاحیت تحت نظارت مستقیم مراکز ذیربط واگذار نمیشود؟! مگر امکانات و ظرفیتهای مورد استفاده آنها متعلق به نظام نیست؟ چرا مالکیت و مدیریت آنها در اختیار نظام نباشد؟» در پایان این یادداشت هم او تاکید کرده که این تنها یک اظهارنظر از سمت او در قالب یادداشت نیست و زمزمههایی برای تحقق این خواسته میان مسوولان شنیده میشود. بسیاری از مدیران استارتآپی نسبت به این اظهارنظر شریعتمداری ابراز نگرانی کرده و گفتهاند اینگونه صحبتها تنها در این شرایط سخت اقتصادی باعث رشد ناامیدی بیشتر در بین تیمهای جوان شرکتهای استارتآپی میشود و به موج جدید مهاجرت دامن میزند.
در نخستین واکنش هم به این صحبتهای شریعتمداری، حسن هاشمی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، در توییتر خود اعلام کرد که اگر زمزمههایی که به گوش «آقای شریعتمداری» رسیده درست باشد باید به عنوان رئیس بزرگترین تشکل بخشخصوصی صنف فاوا موضع شفاف خود را در این زمینه اعلام کند. در ادامه هم او نوشت: «با این نگاه ارباب و رعیتی و بسط خالصسازی به بخش خصوصی، زمزمههای نابودی کل اکوسیستم فاوا و اقتصاد دیجیتال شنیده میشود.»