اتاق اصناف ایران دستورالعمل فروش اینترنتی نان را به واحدهای صنفی ابلاغ کرد. متن این دستورالعمل بهشرح زیر است؛ بهمنظور ساماندهی فروش نان بهصورت غیرحضوری (سکوها و فروشگاههای اینترنتی، فروش تلفنی و…) دستورالعمل فروش اینترنتی نان تصمیم جلسه کارگروه تنظیم بازار مورخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ ابلاغ شده است.
بهموجب این اطلاعیه، منظور از سکوی فروش غیرحضوری نان، بنگاه اقتصادی دارای مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح است که بستر مناسبت برای نمایش واحدهای تولید نان و محصولات عرضهشده توسط آنها، ثبت سفارش خرید، بستهبندی، پیگیری سفارش و تحویل نان به مشتریان را فراهم میکند.
بر اساس ماده (۳) این دستورالعمل، قیمت و وزن نان عرضهشده توسط نانواییهای یارانهای در سکوها میتواند «مطابق نرخنامه مصوب» یا «بهصورت رقابتی» باشد؛ در حالت اول، متناسب با حجم فروش نان، نانواییهای یارانهای (نوع ۱ و ۲) بر روی سکو، کمکهزینه نانوا، مشابه فروش حضوری پرداخت میشود.
ماده (۴) این دستورالعمل تاکید دارد: «نرخ و مقدار انواع افزودنی به نان (کنجد، سبوس، انواع سبزیجات و…) هزینه خدمات فروش غیرحضوری، هزینه بستهبندی و هزینه حمل و تحویل نان، میتواند بهصورت توافقی بین نانوا و سکو تعیین و باید بهصورت شفاف و تفکیکشده در صورتحساب الکترونیکی فروش درج شود.تبصره: سقف نرخ انواع افزودنیها و خدمات سکو (بستهبندی، حملونقل و…) با پیشنهاد اتاق اصناف شهرستان و تایید کمیسیون نظارت شهرستانها تعیین میشود.»
بهموجب ماده (۵) دستورالعمل فوق «بهمنظور رعایت نوبت مشتریان حضوری، سکوها (سکوهای فروش غیرحضوری نان) موظفند امکان فروش غیرحضوری نان را صرفا برای نانوایانی که به سامانه نوبتدهی و اعلام نوبت (شامل نمایشگر، بلندگو، چاپگر و…) تجهیز شده و به سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان متصل شدهاند، فراهم نمایند.»
بر اساس اطلاعات واصله از معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، رعایت دستورالعمل فروش اینترنتی نان از سوی تمامی واحدهای صنفی خبازی الزامی بوده و بهموجب رعایت نوبتدهی مشتریان حضوری و غیرحضوری مطابق ماده (۵) دستورالعمل، زیرساخت نوبتدهی در سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان ایجاد شده است.این اطلاعیه میافزاید: این دستورالعمل بهمدت ۳ ماه بهصورت آزمایشی اجرا و پس از آن بهصورت قطعی لازمالاجرا است.
/ تسنیم