به تازگی یکی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در مصاحبهای اعلام کرده است که تعداد آرای دولت برای رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی کم است و بیشتر اعضا مخالف این اقدام هستند.
علی مطهری تاکید کرد که سایتها و شبکههای اجتماعی که فیلتر شدهاند، بهتر است به حالت عادی بازگردند.
او درباره احتمال رفع فیلترینگ، بهخصوص درباره پلتفرمهایی مانند یوتیوب که گاهی به عنوان یک دانشگاه مجازی از آن یاد میشود، گفت: «فیلترینگ در کشور ما کارکرد خود را از دست داده و در واقع به یک اقدام بیحاصل تبدیل شده است. به نظرم به صلاح مردم و کشور است که سایتها و شبکههای اجتماعی که فیلتر شدهاند به حالت عادی بازگردند. موافقان فیلترینگ بر این باورند که شبکههای اجتماعی که در خارج از کشور اداره میشوند، باید در ایران دفتر داشته باشند و تعهداتی را بپذیرند و ضوابطی را رعایت کنند، اما به دلیل تحریمها و نبود منافع اقتصادی برای این شرکتها در ایران آنها مایل به پذیرش این امر نیستند.» او درباره اقتصاد فیلترشکن فروشها گفت: «با وجود فیلترینگ اکثر مردم به این شبکهها دسترسی دارند و هزینههای زیادی برای خرید فیلترشکن پرداخت میکنند که معلوم نیست این پولها به دست چه کسانی میرسد یا بخش اعظم این پولها به خارج از کشور میرود، زیرا سرویسدهندگان فیلترشکنها سرویسهای خود را از خارج از کشور دریافت میکنند.
بنابراین فیلترینگ نه تنها فایدهای ندارد، بلکه به کشور ضرر میزند.» مطهری در ادامه افزود: «البته بعد از رفع فیلترینگ میتوان سازوکارهایی برای کنترل محتواهای مضر ایجاد کرد. بخشهای اخلاقی آسیبزا در این شبکهها باید محدود شوند یا برای آنها مانع ایجاد کرد، اما بخشهایی که مربوط به آزادیبیان، گفتوگوها و اظهار عقیدهها هستند باید آزاد باشد. اگر کسی دروغی را رواج دهد یا به کسی تهمت بزند و آن را منتشر کند، مانند همه کشورها میتوان از طریق مراجع قضایی برخورد کرد. به هر حال اگر این کار زودتر صورت بگیرد به صلاح کشور است.» او درباره اختیار رئیسجمهور برای رفع فیلترینگ گفت: «ایشان تلاش خود را میکنند، ولی در شورای عالی فضای مجازی تعداد آرای دولت کم است و بیشتر اعضا مخالف رفع فیلترینگ هستند. البته ممکن است آقای پزشکیان با استدلالهای خود بتوانند مخالفان را قانع کنند. در هر حال باید تلاش کنند، بهخصوص که قولهایی هم در زمینه رفع فیلترینگ به مردم داده شده که بهتر است به این وعدهها عمل کنند.»
/دنیای اقتصاد